به گزارش شهرآرانیوز؛ «یه مشکلی دارم نمیدونم چطوری بگم!» «راستش اصلا روم نمیشه درباره اش با کسی صحبت کنم.» و «دردش امانم رو بریده، ولی نمیدونم کجا باید برم؟» بیشتر افرادی که گرفتار هموروئید میشوند، حسهای گنگ و مبهمی از این دست را تجربه میکنند. برای این افراد شرم از بیماری بیشتر از مشکلات آن دردسرساز است، برای همین تا مدتها دراین باره با کسی حرف نمیزنند و معمولا وقتی کارد به استخوانشان میرسد، راهی مطب پزشک میشوند.
زمانی که قدری برای درمان و پیشگیری از حادتر شدن شرایط بیماری دیر شده است و کار به جراحی میکشد. موضوعی که امروز میخواهیم قدری درباره آن باهم صحبت کنیم تا اگر درگیر آن شدهاید، پیش از آنکه دیر شود، برای درمانش اقدام یا با درپیش گرفتن سبک زندگی بهتر از بروز آن پیشگیری کنید.
به تورم، گرفتگی و افتادگی عروق دیواره مقعد، هموروئید یا بواسیر میگویند که اصلیترین عامل ایجاد آن بروز یبوست در دستگاه گوارش است. هموروئید همیشه داخلی نیست و گاهی میتواند در بیرون از مقعد شکل بگیرد.
درصورت ابتلا به هموروئید میتوان از فراوردههای دارویی بدون نسخه که در داروخانهها در دسترس هستند، مانند پماد آنتی هموروئید استفاده کرد. همچنین بی حس کنندههای موضعی مانند ژل لیدوکائین، لیدوکائین- پی و پمادهای محافظ پوست مانند زینک اکساید و کورتیکو استروئیدهای موضعی مانند هیدروکورتیزون نیز مؤثر هستند.
در صورت ادامه دار بودن نشانههای هموروئید بیش از سه هفته، همچنین بروز نشانههای بیماری در خانمهای مسن مراجعه به پزشک ضروری است.
گاهی نشانههای این بیماری با بیماریهای مهمی مانند سرطان روده و مقعد اشتباه گرفته میشود، ازاین رو برای تشخیص قطعی نیز باید به پزشک مراجعه کرد.
این توصیهها به بهبود نشانههای بیماری کمک میکند ولی آن را درمان نمیکند. همچنین باید بدانید هموروئید بسیار سریع برگشت میکند.
***
حدود نیمی از بزرگ سالان بالای ۵۰ سال درد هموروئید را یک بار در سال تجربه میکنند.
زنان بیش از مردان به هموروئید مبتلا میشوند.
احتمال بروز هموروئید در هر سنی وجود دارد، ولی درصد بروز آن بین ۴۵ تا ۶۵ سالگی بیشتر است.
افرادی که فعالیت کافی ندارند و به علت شغل یا بیماری مجبور به نشستن یا ایستادن طولانی مدت هستند، بیشتر درمعرض هموروئید قرار دارند.
افراد چاق به سبب تحمل فشار زیاد در ناحیه مقعد بیشتر در معرض هموروئید قرار دارند.
مادران باردار، مبتلایان به یبوست و اسهال مزمن و همچنین افرادی که به بیماریهایی مبتلا هستند که فشار داخل شکمی را افزایش میدهند، بیشتر در معرض هموروئید قرار دارند.
برای درمان هموروئید میتوان به متخصصان بیماریهای گوارشی یا جراحان عمومی مراجعه کرد.
هموروئید خارجی به راحتی با مشاهده پزشک تشخیص داده میشود، ولی برای تشخیص هموروئید داخلی نیاز به معاینه دقیقتر و استفاده از کولونوسکوپی است.
وقتی بیماری هموروئید با درمانهای خانگی بهبود پیدا نکند، درمانهای تخصصیتر مانند لیزردرمانی و جراحی ضروری میشود.
رابطه جنسی مقعدی به جز افزایش احتمال برخی بیماریهای عفونی زمینه ساز ابتلابه هموروئید نیز هست. این رابطه برای زنان به علت ضعیفتر بودن بافت عضلانی شان پرخطرتر محسوب میشود، ازاین رو نباید به علتهایی مانند لذت جنسی یا ترس از بارداری اقدام به این شیوه از رابطه جنسی کرد.
حنا به علت خاصیت تسکین دهندگی و ضدالتهابی بالایی که دارد در ترکیب با زردچوبه میتواند به کاهش نشانههای هموروئید مانند درد، سوزش و خارش مقعد کمک زیادی بکند. این ترکیب را باید به صورت ضماد روی زخم هموروئید گذاشت.